به سایت ما خوش آمدید . امیدوارم لحظات خوشی را درسایت ما سپری نمایید .

خوش آمدید

این توضیحات و عنوان از ویرایش قالب ، قابل تغییر است.

مکان تبلیغات شما

امکانات وب

پر مخاطب ها

    عضویت

    نام کاربري :
    رمز عبور :

     سخت ترین مرحله در جراحی کاشت ایمپلنت دندان 

    در ادامه مطلب بخشی دیگر از اطلاعاتی که باید در مورد جراحی ایمپلنت بدانید برای شما توضیح داده شده است.

     

    جراحی کاشت ایمپلنت دندان روشی است که ریشه‌های دندان را با پایه‌های فلزی و پیچ مانند جایگزین می‌کند و دندان‌های آسیب‌دیده یا از دست رفته را با دندان‌های مصنوعی جایگزین می‌کند که بسیار شبیه به دندان‌های واقعی هستند. جراحی ایمپلنت دندان می‌تواند جایگزین مناسبی برای پروتزها یا بریج‌کاری‌هایی باشد که به خوبی روی هم قرار نمی‌گیرند و می‌توانند گزینه‌ای را در زمانی که فقدان ریشه‌های طبیعی دندان اجازه نمی‌دهد پروتزهای مصنوعی یا دندان‌های بریج‌کاری را جایگزین کنند، ارائه دهد.

    نحوه انجام جراحی ایمپلنت دندان به نوع ایمپلنت و وضعیت استخوان فک شما بستگی دارد. جراحی ایمپلنت دندان ممکن است شامل چندین روش باشد. مزیت اصلی ایمپلنت، پشتیبانی محکم از دندان‌های جدید شماست – فرآیندی که نیاز به ترمیم استخوان محکم در اطراف ایمپلنت دارد. از آنجایی که این ترمیم استخوان به زمان نیاز دارد، این روند می تواند چندین ماه طول بکشد..

     

    جراحی کاشت ایمپلنت دندانrn

     

     rn

    جراحی کاشت ایمپلنت دندان / توضیحات کلی

     

    چرا باید ایمپلنت انجام داد؟

    ایمپلنت های دندانی با جراحی در استخوان فک شما قرار می گیرند، جایی که به عنوان ریشه دندان های از دست رفته عمل می کنند. از آنجایی که تیتانیوم موجود در ایمپلنت‌ها با استخوان فک شما ترکیب می‌شود، ایمپلنت‌ها نمی‌لغزند، صدا ایجاد نمی‌کنند یا به استخوان آسیب نمی‌رسانند. و مواد نمی توانند مانند دندان های شما که از پل های معمولی پشتیبانی می کنند پوسیدگی پیدا کنند.

     

    به طور کلی، ایمپلنت دندان ممکن است برای شما مناسب باشد اگر:

     

    یک یا چند دندان از دست رفته داشته باشید

    استخوان فکی داشته باشید که به رشد کامل رسیده باشد

    استخوان کافی برای محکم کردن ایمپلنت ها داشته باشید یا قادر به پیوند استخوان باشید

    بافت های دهان سالمی داشته باشید

    شرایط سلامتی ندارید که بر بهبود استخوان تأثیر بگذارد

    نمی توانند یا تمایلی به استفاده از دندان مصنوعی ندارند

    می خواهید حرفدن خود رادر زمان بی دندانی بهبود بخشید

    دخانیات مصرف نکنید

    جراحی کاشت ایمپلنت دندان در یک روزrn

     

     rn

    خطرات کاشت ایمپلنت دندانی

    مانند هر جراحی دیگری، جراحی ایمپلنت دندان نیز خطراتی برای سلامتی دارد. با این حال، مشکلات نادر هستند و زمانی که رخ می دهند که معمولا جزئی هستند و به راحتی قابل درمان هستند.

    خطرات ایمپلنت عبارتند از

     

    عفونت در محل ایمپلنت

    آسیب به ساختارهای اطراف، مانند سایر دندان ها یا رگ های خونی

    آسیب عصبی، که می تواند باعث درد، بی حسی یا سوزن سوزن شدن در دندان ها، لثه ها، لب ها یا چانه طبیعی شما شود.

    مشکلات سینوسی، زمانی که ایمپلنت های دندانی قرار داده شده در فک بالا به داخل یکی از حفره های سینوسی شما

    ممکن است از سینوس به بیرون بزند.rn

    فرآیند جراحی و کاشت ایمپلنت در دهان

    فرآیند برنامه ریزی برای ایمپلنت های دندانی ممکن است شامل متخصصان مختلفی باشد، از جمله پزشک متخصص در شرایط دهان، فک و صورت (جراح دهان و فک و صورت)، دندانپزشک متخصص در درمان ساختارهایی که از دندان ها حمایت می کنند، مانند لثه و استخوان. (پریودنتیست)، دندانپزشکی که دندان‌های مصنوعی را طراحی و برازش می‌کند (متخصص پروتز)، یا گاهی متخصص گوش، حلق و بینی (ENT).

    از آنجایی که ایمپلنت های دندانی به یک یا چند عمل جراحی نیاز دارند، برای آماده شدن برای این فرآیند باید یک ارزیابی کامل داشته باشید، از جمله:

     

    معاینه جامع دندانپزشکی ممکن است عکس های رادیولوژی و سه بعدی دندان گرفته شود و مدل هایی از دندان و فک شما ساخته شده شود.

    تاریخچه پزشکی خود را مرور کنید. در مورد هر گونه بیماری و هر دارویی که مصرف می کنید، از جمله داروهای تجویزی و بدون نسخه و مکمل ها، به پزشک خود اطلاع دهید. اگر بیماری قلبی خاصی دارید یا ایمپلنت های ارتوپدی دارید، پزشک ممکن است قبل از جراحی آنتی بیوتیک تجویز کند تا از عفونت جلوگیری کند.

    طرح درمان متناسب با شرایط شما، این طرح عواملی مانند تعداد دندان هایی که نیاز به تعویض دارید و وضعیت استخوان فک و دندان های باقی مانده را در نظر می گیرد.

    برای کنترل درد، گزینه های بیهوشی حین جراحی شامل بی حسی موضعی، آرام بخش یا بیهوشی عمومی است. با متخصص دندانپزشکی خود در مورد اینکه کدام گزینه برای شما بهترین است صحبت کنید. تیم مراقبت از دندان شما بسته به نوع بیهوشی شما، در مورد خوردن و آشامیدن قبل از جراحی به شما آموزش می دهد. اگر آرامبخش یا بیهوشی عمومی دارید، برنامه ریزی کنید که بعد از جراحی از شخصی بخواهید که شما را به خانه ببرد و انتظار داشته باشید که بقیه روز را استراحت کنید.

     rn

    آنچه می توانید از مراحل جراحی انتظار داشته باشید

    جراحی ایمپلنت دندان معمولاً یک جراحی سرپایی است که به صورت مرحله‌ای انجام می‌شود و زمان بهبودی بین دو عمل وجود دارد. فرآیند کاشت ایمپلنت دندان یک روزه شامل مراحل مختلفی است که عبارتند از:

     rn

    برداشتن دندان آسیب دیده

    آماده سازی استخوان فک (پیوند)، در صورت نیاز

    کاشت ایمپلنت دندان

    رشد و بهبود استخوان

    قرار دادن تکیه گاه

    قرار دادن دندان مصنوعی یا پروتز و روکش

    کل فرآیند ممکن است از ابتدا تا انتها چندین ماه طول بکشد. بیشتر آن زمان به درمان و انتظار برای رشد استخوان جدید در فک شما اختصاص دارد. بسته به شرایط شما، روش خاص انجام شده یا مواد مورد استفاده، گاهی اوقات می توان مراحل خاصی را با هم ترکیب کرد.

    زمانی که پیوند استخوان مورد نیاز استrn

    پیوند استخوان در استخوان فک

    اگر استخوان فک شما به اندازه کافی ضخیم نیست یا خیلی نرم است، ممکن است قبل از انجام جراحی ایمپلنت دندان نیاز به پیوند استخوان داشته باشید. این به این دلیل است که عمل جویدن قدرتمند دهان شما فشار زیادی بر استخوان شما وارد می کند و اگر نتواند از ایمپلنت پشتیبانی کند، جراحی احتمالا با شکست مواجه می شود. پیوند استخوان می تواند پایه محکم تری برای ایمپلنت ایجاد کند.

     

    چندین ماده پیوند استخوان وجود دارد که می توان از آنها برای بازسازی استخوان فک استفاده کرد. گزینه‌ها ممکن است شامل یک پیوند استخوان طبیعی، مانند یک مکان دیگر در بدن شما، یا یک پیوند استخوان مصنوعی، مانند مواد جایگزین استخوان باشد که می‌تواند ساختارهای حمایتی را برای رشد استخوان جدید فراهم کند. با پزشک خود در مورد گزینه هایی که بهترین کار را برای شما دارند صحبت کنید.

     

    ممکن است چندین ماه طول بکشد تا استخوان پیوند شده به اندازه کافی استخوان جدید برای حمایت از ایمپلنت دندان رشد کند. در برخی موارد، ممکن است فقط به پیوند استخوان جزئی نیاز داشته باشید که می تواند همزمان با جراحی ایمپلنت انجام شود. وضعیت استخوان فک تعیین می کند که چگونه ادامه دهید.

     rn

    قرار دادن ایمپلنت دندان

    در طول جراحی برای قرار دادن ایمپلنت دندان، جراح دهان شما برشی ایجاد می کند تا لثه شما باز شود و استخوان نمایان شود. سوراخ هایی در استخوان که در آن پست فلزی ایمپلنت دندان قرار می گیرد سوراخ می شود. از آنجایی که پست به عنوان ریشه دندان عمل می کند، در عمق استخوان کاشته می شود.

     

    در این مرحله، شما همچنان یک شکاف در جایی که دندان خود را از دست داده است خواهید داشت. در صورت نیاز می توان نوعی پروتز جزئی و موقت را برای ظاهر قرار داد. شما می توانید این دندان مصنوعی را برای تمیز کردن و هنگام خواب بردارید.rn

    مراحل جراحی و کاشت ایمپلنت

     rn

    قرار دادن فیکسچر

    هنگامی که استئواینتگراسیون کامل شد، ممکن است برای قرار دادن اباتمنت – قطعه ای که در نهایت تاج در آن قرار می گیرد – به جراحی اضافی نیاز داشته باشید. این جراحی جزئی معمولا با بی حسی موضعی در یک محیط سرپایی انجام می شود.

    rn

     قرار دادن اباتمنت:

     

    جراح دهان شما لثه شما را مجددا باز می کند تا ایمپلنت دندان فوری در معرض دید قرار گیرد

    اباتمنت به ایمپلنت دندان متصل می شود

    سپس بافت لثه در اطراف اباتمنت بسته می شود، اما نه بیش از آن

    در برخی موارد، اباتمنت به ستون فلزی ایمپلنت دندان در هنگام کاشت پست متصل می شود. این بدان معناست که نیازی به یک مرحله جراحی اضافی نخواهید داشت. با این حال، از آنجایی که اباتمنت از خط لثه عبور می کند، زمانی که دهان خود را باز می کنید قابل مشاهده است – و تا زمانی که دندانپزشک شما پروتز دندان را کامل نکند، همینطور خواهد بود. برخی از افراد این ظاهر را دوست ندارند و ترجیح می دهند اباتمنت را در یک روش جداگانه قرار دهند.

     

    پس از قرار دادن اباتمنت، لثه های شما باید حدود دو هفته قبل از اینکه بتوان دندان مصنوعی را چسباند، بهبود یابد.

     rn

    قراردادن روکش دندان یا پروتز

    هنگامی که لثه های شما بهبود می یابد، آثار بیشتری از دهان و دندان های باقیمانده خود خواهید داشت. از این قالب‌ها برای ساختن روکش استفاده می‌شود – دندان مصنوعی با ظاهر واقعی شما. تاج دندان را نمی‌توان تا زمانی که استخوان فک شما به اندازه کافی قوی باشد برای استفاده از دندان جدید قرار داد.

     

    شما و متخصص دندانپزشکی خود می توانید دندان های مصنوعی متحرک، ثابت یا ترکیبی از هر دو را انتخاب کنید:

     

    قابل جابجایی این نوع مشابه پروتز متحرک معمولی است و می تواند پروتز جزئی یا کامل باشد. این شامل دندان های سفید مصنوعی است که توسط صمغ پلاستیکی صورتی احاطه شده است. روی یک قاب فلزی که به اباتمنت ایمپلنت متصل است نصب می شود و به طور ایمن در جای خود محکم می شود. برای تعمیر یا تمیز کردن روزانه به راحتی می توان آن را جدا کرد.

    درست شد. در این نوع، یک دندان مصنوعی به طور دائم بر روی یک اباتمنت ایمپلنت فردی پیچ یا سیمان می شود. شما نمی توانید دندان را برای تمیز کردن یا هنگام خواب درآورید. بیشتر اوقات، هر تاج به ایمپلنت دندانی خود متصل می شود. با این حال، از آنجایی که ایمپلنت‌ها بسیار قوی هستند، اگر چندین دندان به هم متصل شوند، می‌توان آنها را با یک ایمپلنت جایگزین کرد.rn

    مشکلات بعد از کاشت دندان

    چه جراحی ایمپلنت دندان را در یک مرحله یا چند مرحله انجام دهید، ممکن است برخی از ناراحتی های معمول مرتبط با هر نوع جراحی دندان را تجربه کنید، مانند:

     rn

    تورم لثه ها و صورت شما

    کبودی پوست و لثه های شما

    درد در محل ایمپلنت

    خونریزی جزئی

    ممکن است پس از جراحی ایمپلنت دندان به داروهای مسکن یا آنتی بیوتیک نیاز داشته باشید. اگر تورم، ناراحتی یا هر مشکل دیگری در روزهای بعد از جراحی بدتر شد، با جراح دهان خود تماس بگیرید.

     

    پس از هر مرحله از جراحی، ممکن است نیاز به خوردن غذاهای نرم در حین بهبودی محل جراحی داشته باشید. به طور معمول، جراح شما از بخیه هایی استفاده می کند که خود به خود حل می شوند. اگر بخیه های شما خود به خود حل نمی شوند، پزشک آنها را برمی دارد.

    rn

    نتایج جراحی و کاشت دندان

    اکثر ایمپلنت های دندانی موفق هستند. با این حال، گاهی اوقات، استخوان به اندازه کافی با ایمپلنت فلزی ترکیب نمی شود. برای مثال سیگار کشیدن ممکن است به شکست ایمپلنت و عوارض کمک کند.

     

    اگر استخوان به اندازه کافی جوش نخورد، ایمپلنت برداشته می‌شود، استخوان تمیز می‌شود و می‌توانید در حدود سه ماه دیگر این روش را امتحان کنید.

     

    شما می توانید به کار دندانپزشکی و باقی ماندن دندان های طبیعی کمک کنید اگر:

     

    بهداشت دهان و دندان را به خوبی رعایت کنید. درست مانند دندان های طبیعی خود، ایمپلنت ها، دندان های مصنوعی و بافت لثه را تمیز نگه دارید. برس های طراحی شده خاص، مانند یک برس بین دندانی که بین دندان ها می لغزند، می توانند به تمیز کردن گوشه ها و برآمدگی های اطراف دندان ها، لثه ها و پایه های فلزی کمک کنند.

    به طور منظم به دندانپزشک خود مراجعه کنید. برای اطمینان از سلامت و عملکرد مناسب ایمپلنت های خود، معاینات دندانپزشکی را برنامه ریزی کنید و توصیه های مربوط به تمیز کردن حرفه ای را دنبال کنید.

    از عادت های مضر خودداری کنید. اقلام سفت مانند یخ و آب نبات های سفت را نجوید که می توانند تاج یا دندان های طبیعی شما را بشکنند. از تنباکو و محصولات کافئین دار لکه دار دندان خودداری کنید. اگر دندان قروچه می کنید درمان شوید.

    درد در ایمپلنت دندان rn

    درد در جراحی کاشت ایمپلنت دندان

    در جراحی کاشت ایمپلنت دندان، پایه یا فیکسچر ایمپلنت داخل استخوان فک قرار می‌گیرد. بسیاری از افرادی که به دنبال ایمپلنت دندان هستند، سوال مطرح می‌کنند که آیا این عمل با درد همراه است؟

     

    همانند هر عمل جراحی دیگری، جراحی جایگذاری ایمپلنت دندان ممکن است کمی درد و ناراحتی داشته باشد. با این حال، این عمل تحت بی حسی موضعی یا آرام بخش انجام می‌شود تا در زمان عمل هیچ دردی احساس نشود. بعد از پایان عمل، بیشتر افراد می‌گویند که درد و ناراحتی خیلی کمتر از آن چه که فکر می‌کردند، تجربه کرده‌اند.

     

    به کمک داروهایی که برای از بین بردن هر گونه درد یا ناراحتی تجویز می‌شوند، این عمل می‌تواند برای شما به راحتی قابل تحمل باشد. لذا، نگرانی درباره درد در جراحی کاشت ایمپلنت دندان نباید از اقدام به این عمل ضروری منع کننده باشد.

    آمادگی قبل از ایمپلنتrn

    آمادگی قبل از ایمپلنت دندان
    قبل از عمل جراحی جایگذاری ایمپلنت دندان، دندانپزشک به شما دستورالعمل آماده‌شدن برای این عمل را می‌دهد. برخی از کارهایی که باید قبل از عمل انجام دهید عبارتند از:rn
      rn
    • با دهانشویه ضد باکتری مشخصی مثل دهانشویه کلرهگزیدین دهان خود را بشویید.
    • rn
    • چند روز قبل از عمل جراحی، در صورت لزوم و به منظور جلوگیری از عفونت، آنتی‌بیوتیک تجویز می‌شود.
    • rn
    • در روز جراحی، اگر تحت آرام بخش تزریقی قرار می‌گیرید، نباید پس از نیمه شب قبل از روز جراحی هیچ چیزی بخورید.
    • rn
    • از یکی از اعضای خانواده یا دوستان خود بخواهید که پس از پایان عمل شما را به خانه برساند، به خصوص اگر تحت آرام بخش تزریقی یا بیهوشی عمومی قرار می‌گیرید.
    • rn
    پعد از جراحی ایمپلنت چه باید کرد؟

    پس از عمل جراحی جایگذاری ایمپلنت دندان، ممکن است کمی کبودی و تورم در لثه و بافت‌های نرم اطراف ایمپلنت به وجود بیاید، که این چیزی طبیعی است. در صورتی که درد داشته باشید، می‌توانید از مسکن‌های معمولی مانند ایبوپروفن استفاده کنید.

     

    برخی از عوارضی که پس از جراحی کاشت ایمپلنت ممکن است رخ دهند عبارتند از:rn

      rn
    • عفونت در اطراف ایمپلنت
    • rn
    • پس‌زدن ایمپلنت از طرف بدن
    • rn
    • تحلیل یا ریزش استخوان اطراف ایمپلنت
    • rn
    • عدم جوش گرفتن استخوان به ایمپلنت و شکستن درمان
    • rn
     

    با این حال، باید توجه داشت که کاشت ایمپلنت به عنوان یکی از روش‌های موثر در جایگزینی دندان‌های از دست رفته، عمل جراحی بسیار موفق و کم‌خطری است. در صورت رعایت دستورالعمل‌های پس از جراحی و مراجعه به دندانپزشک به منظور بررسی وضعیت ایمپلنت و دندان‌های اطراف، می‌توانید از نتیجه خوبی برای جایگزینی دندان گمشده با استفاده از ایمپلنت برخوردار شوید.rn

    مراقبت بعد از جراحی

    پس از جایگذاری ایمپلنت دندان، مراقبت‌های مناسب و رعایت دستورالعمل‌های پس از عمل جراحی بسیار مهم است. از زمان جایگذاری ایمپلنت تا مرحله یکپارچه شدن با استخوان، باید هر گونه فشار یا حرکتی بر روی ایمپلنت اعمال نشود. به همین دلیل، شما باید از خوردن غذا‌های سفت و سخت، خم کردن و انجام فعالیت سخت و … پرهیز کنید.

    مراقبت بعد از ایمپلنت

    همچنین، بهداشت دهان و دندان‌های اطراف ایمپلنت بسیار مهم است. لثه های اطراف ایمپلنت باید به دقت تمیز شوند و برای پیشگیری از التهاب یا عفونت لثه، باید دندان ها را به دقت، صحیح و منظم تمیز کنید. در صورتی که لثه دچار التهاب یا عفونت شد، باید به موقع و با رعایت دستورالعمل‌های دندانپزشک درمان شود تا این عفونت به بافتهای زیرین منتقل نشود و سبب تحلیل رفتن استخوان اطراف ایمپلنت نشود.

     

    همچنین، برای حفظ بهداشت دهان، رعایت مصرف مواد غذایی سالم، پرهیز از مصرف سیگار و الکل و برگزاری منظم و به موقع ویزیت‌های دندانپزشکی بسیار مهم است.

    دکتر شهریار الیاهو دندانپزشک
    يکشنبه 14 خرداد 1402 - 4:22
    بازدید : 126

    آمار سایت

    آنلاین :
    بازدید امروز :
    بازدید دیروز :
    بازدید هفته گذشته :
    بازدید ماه گذشته :
    بازدید سال گذشته :
    کل بازدید :
    تعداد کل مطالب : 20
    تعداد کل نظرات : 0

    خبرنامه